Yunet
 

Privreda

15. REGIONALNI SAJAM PRIVREDE: Danas održan Sajam zapošljavanja

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 30. septembar 2022. • 00:00 •

15. REGIONALNI SAJAM PRIVREDE: Danas održan Sajam zapošljavanja

U okviru 15. regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi danas je održan sajam zapošljavanja na kome su potrebe za radnicima iskazale 23 firme i ponudile skoro 800 slobodnih radnih mesta.

Učestvovale su kako velike kompanije, tako i manja privatna preduzeća i tražili su najviše radnika u proizvodnji, radnike na cnc mašinama, inženjere, trgovce, ali i za druge pozicije.

Odazvalo se preko 600 nezaposlenih, ali i osoba, koje bi htele da promene sadašnji posao, kako mladi, tako i stariji iz opštine Stara Pazova i manji broj iz Inđije u nadi da će novi kontaktirezultiratiugovorom o radu.

Nacionalna služba za zapošljavanje prati efekte sajma. Zadovoljni su ovogodišnjim odzivom, i ističu da prema njihovoj evidenciji veliki broj ljudi veoma lako dođe do posla i upravo vrlo brzo nakon ovog sajma počinje da radi.

Kako je naglasila Marijana Grabić, direktorka Nacionalna služba za zapošljavanje filijala SremkaMitrovica, u opštini Stara Pazova posluje oko 5000 firmi, i na teritoriji celog Srema, deficitarna su zanatska zanimanja, najviše iz oblasti građevinarstva, ali i inženjeri elektrotehnike, profesori nemačkog jezika, matematike i vozači.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena