Yunet
 

Servisne informacije

Ko radi a ko ne radi na Praznik rada?

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 28. april 2023. • 17:44 •

Ko radi a ko ne radi na Praznik rada?

Posle pravog prolećnog vikenda, 29. i 30. aprila, slede dva praznična, neradna dana – 1. i 2. maj, pa opet tri radna dana i vikend. Radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata biće neznatno izmenjeno. 1. i 2. maja Opšta medicina Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj" dežuraće od 8 do 14h u Staroj i Novoj Pazovi kao i u Starim Banovcima sa apotekom u Staroj Pazovi. Pedijatrija će takodje dežurati u istom radom vremenu samo u Staroj Pazovi. Covid ambulanta dežura od 8 do 14 časova dok će kovid laboratorija raditi od 7 do 10.30 samo 2. maja, 1. maja neće raditi. Služba hitne medicinske pomoći dežura 24h u Staroj i Novoj Pazovi a dijaliza radi po ustaljenom radnom vremenu.

Saobraćajno preduzeće Lasta tokom prvomajskih praznika primenjivaće nedeljni raspored polazaka.

Škole i vrtići neće raditi tokom prvomajskih praznika, kao ni Narodna biblioteka Dositej Obradović u Staroj Pazovi.

JKP "Vodovod i kanalizacija" neće raditi tokom nastupajućeg praznika, eventualni kvar možete prijaviti na broj 310-330.

JKP "Čistoća" neće iznositi smeće 1. i 2. maja. Velike kontejnere ekipe će prazniti i tokom praznika. Pijace će raditi uobičajeno, dok sahrane neće obavljati do 2. maja. „Parking servis“ u vreme predstojećeg Praznika rada, 1. i 2. maja, neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima Stare Pazove. Dakle, parkiranje u zonama neće biti naplaćivano od petka, 28. aprila u 15.00 do srede, 3. maja u 7.00 časova.

Banke i filijale neće raditi do 3.maja, dok za praznik rade samo dežurne Pošte u Srbiji.

Benzinske stanice u vreme praznika rade 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima, a ostale benzinske stanice u naseljima najmanje od 6.00 do 20.00 sati.

Podsećamo, do kraja godine, posle Praznika rada, ostaje još samo jedan državni praznik: Dan primirja u Prvom svetskom ratu – 11. novembar (petak, neradan dan).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena