Yunet
 

Turizam

Veliki broj posetilaca na manifestaciji "Srem u srcu"

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 30. maj 2022. • 00:00 •

Veliki broj posetilaca na manifestaciji

Juče je u naselju Banovci – Dunav održana tradicionalna manifestacija „Srem u srcu“ na kojoj je predstavljena kultura i tradicija Srema kroz narodne igre, pesme i muziku, kao i tradicionalnu sremsku kuhinju.

Među izlagačima bilo je 20 Udruženja žena, zatim pčelari, vinari i prerađivači mesnih proizvoda. Na takmičenju za najbolju slatku kiflicu prvo mesto odnele su žene iz Udruženja Žena “Heroj Janko Čmelik”, dok je nagrada za najukusniju slanu kiflicu otišla u ruke udruženja žena “Sara” iz Starih Banovaca. Najlepši štand po mišljenju sudija pripremilo je udruženje građana “Ruzmarin” iz Golubinaca.

Posetioci su na ovoj manifestaciji imali priliku da se upoznaju i dive rukotvorinama udruženja žena iz Srema i bližeg regiona, da se zaslade ukusnim starinskim domaćim kolačima, opojnim vinima veštih vinara i medonosnim poslasticama medara kao i da probaju čuvene Sremačke kobasice.

Među izlagačima bilo je 20 Udruženja žena, zatim pčelari, vinari i prerađivači mesnih proizvoda. Posebnu notu ovoj blistavoj večeri unela su radosna klicanja i ples razigranih i oduševljenih mališana kao najmlađeg dela publike.

Manifestacija je realizovana uz podršku Mesne zajednice Novi Banovci a pod generalnim pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena