Yunet
 

Društvo

U Bačkoj Palanci održana prezentacija o uslovima upisa u vojne škole i akademije

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 25. januar 2024. • 00:00 •

U Bačkoj Palanci održana prezentacija o uslovima upisa u vojne škole i akademije

Dvesta učenika iz tri srednje škole sa teritorije opštine Bačka Palanka prisustvovalo je prezentaciji o uslovima upisa u vojne škole i akademije i benefitima koje nudi obrazovanje i zapošljavanje pri Vojsci Srbije.

Predavanja su održana u Tehničkoj školi „9. maj“, Gimnaziji „20. oktobar“, i Srednjoj stručnoj školi „dr Radivoj Uvalić“. Bačkopalančkim učenicima o mogućnostima školovanja u srednjim školama i akademijama i mogućnostima zapošljavanja u vojsci, govorili su Stevan Knežević kapetan korvete, Milisav Mijić poručnik vojnog broda, Aleksandar Mitić – glavni podoficir, zastavnik prve klase, Dušan Medić vodnik prve klase i Danijel Mandić vodnik.

Kako je istakao glavni podoficir, zastavnik prve klase Aleksandar Mitić predavanje je organizovano s ciljem da se đaci upoznaju sa uslovima pohađanja daljeg obrazovanja pri Vojnoj Akademiji, Vojno-medicinskoj akademiji i sa uslovima dobrovoljnog služenja vojnog roka.Mandić i Medić, koji su rođeni u Obrovcu u opštini Bačka Palanka, okupljenim učenicima su izneli svoja pozitivna iskustva o školovanju i radu u Vojsci Srbije.

Predavanju predstavnika Vojske Srbije prisustvovao je i deo nastavnog kadra kao i direktori škola, a uvodnu reč održao je zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena