Yunet
 

Društvo

Đaci u Vojvodini na mini raspustu od 1. do 7. maja

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 26. april 2024. • 00:00 •

Đaci u Vojvodini na mini raspustu od 1. do 7. maja

Đacima u Vojvodini sledi novi mini raspust koji počinje 1. i traje do 7. maja.

Vojvođanski đaci već su imali mini raspust za vreme katoličkih uskršnjih praznika. U ostatku Srbije prolećni raspust počinje već od subote, 27. aprila, u klupe se vraćaju u utorak, 7. maja.

Školski kalendari za učenike u Vojvodini i one u centralnoj Srbiji se razlikuju. Đaci koji pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Vojvodine su imali raspust od 28. marta pa do 3. aprila. Dok su đaci u ostalim delovima Srbije u to vreme pohađali nastavu i za njih će prolećni raspust početi nešto kasnije.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna, za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, navodi se u školskom kalendaru za sledeću školsku godinu.

U dokumentu je navedeno da učenici osmog razreda polažu završni ispit ili malu maturu 17, 18. i 19. juna.

Kako sa navodi na sajtu Ministarstva prosvete, za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u ponedeljak, 24. juna, odnosno već u petak, 21. kada je poslednji dan škole.

Za učenike završnih razreda gimnazije, četvorogodišnjih i trogodišnjih razreda srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita.

 

Izvor: inmedija.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena