Yunet
 

Društvo

Pažljivkova smotra 2024.

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 26. april 2024. • 00:00 •

Pažljivkova smotra 2024.

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja realizovao je i drugu fazu projekta „Pažljivkova smotra 2024“, koji je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja i u kojem od samog početka njegove realizacije učestvuje i opština Bačka Palanka. Opštinska smotra za decu predškolskog uzrasta realizovana je 22. aprila 2024. godine, a za učenike prvog i drugog razreda 23. aprila 2024. godine i 25. aprila 2024. godine i u njoj je učestvovalo oko 120 mališana.

Prema informacijama koje smo dobili od Dušana Tankosića, člana Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka i koordinatora projekta za opštinu Bačka Palanka, ekipa predškolaca Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Gajdobre je pobednik u kategoriji takmičenja za decu predškolskog uzrasta, drugo mesto je osvojila ekipa predškolaca Osnovne škole „Braća Novakov“ iz Silbaša, a treće mesto je osvojila ekipa predškolaca Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Obrovca. Ekipa Osnovne škole „Žarko Zrenjanin “ iz Obrovca je pobednik u kategoriji takmičenja za decu uzrasta prvog razreda, drugo mesto je osvojila ekipa Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke, a treće mesto je osvojila ekipa Osnovne škole „15.oktobar“ iz Pivnica.

U kategoriji takmičenja za decu uzrasta drugog razreda, prvo mesto je osvojila ekipa Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke, drugo mesto je osvojila ekipa Osnovne škole „Zdravko Čelar“ iz Čelareva, a treće mesto je osvojila ekipa Osnovne škole „Mileta Protić“ iz Tovariševa. Kako je Tankosić istakao, sva deca koja su učestvovala na opštinskoj smotri su kroz zanimljivu igru i takmičenje mogla da čuju šta je to što ih čini bezbednim u saobraćaju.

Takmičari koji su predstavljali svoje vrtiće i škole su za učešće u opštinskoj smotri odabrani od strane Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije prema rezultatima postignutim u prvoj fazi projekta „Pažljivkova smotra 2024“ – školskoj smotri. Pobedničkim ekipama opštinske smotre, koje će predstavljati opštinu Bačka Palanka na regionalnoj smotri, uručene su diplome i prigodni pokloni.

Dušan Tankosić se u ime Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka zahvalio svim učesnicima u realizaciji druge faze projekta „Pažljivkova smotra 2024“ u opštini Bačka Palanka, moderatorki druge faze projekta „Pažljivkova smotra 2024“ u opštini Bačka Palanka vaspitačici Dragani Ninković, licu za tehničku podršku Marku Boltiću, opštinskom Fondu za zaštitu životne sredine i Ustanovi „Kulturni centar“ Bačka Palanka na svesrdnoj pomoći prilikom realizacije opštinske „Pažljivkove smotre 2024“, čestitao svim finalistima koji su pokazali izuzetno znanje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, što najbolje pokazuju skoro izjednačeni rezultati ekipa, a pobednicima je poželeo sreću na predstojećem regionalnom takmičenju, sve sa ciljem upoznavanja sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, unapređenja svesti i ponašanja dece u saobraćaju i doprinosa smanjenju rizika od mogućih povreda.

 

Izvor: backapalanka.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena