Yunet
 

Kultura

Održano 3. Međunarodno pijanističko takmičenje u Gradskom muzeju

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 8. mart 2024. • 00:00 •

Održano 3. Međunarodno pijanističko takmičenje u Gradskom muzeju

Treće međunarodno pijanističko takmičenje “PAART INTERNATIONAL PIANO COMPETITION” održano je 3. marta 2024. godine u Koncertnoj sali Muzeja grada Bačka Palanka, uz podršku Ustanove Kulturni centar Bačka Palanka i Centra za kulturnu, obrazovnu i umetničku inicijativu “PaArt”. Takmičenje je okupilo talentovane pijaniste iz različitih delova sveta, koji su se takmičili u više kategorija i pokazali izuzetno visok nivo muzičke virtuoznosti.

Tokom dana održavanja takmičenja, publika je imala priliku da uživa u izvođenju klasične muzike, ali i da podrži mlade talente koji su se takmičili za prestižne nagrade. Uveče, istog dana, nakon završetka takmičenja, organizovan je koncert najboljih učesnika, gde su se izabrani takmičari predstavili publici sa svojim izuzetnim muzičkim umećem.

Završni deo događaja bio je proglašenje laureata takmičenja, gde su najuspešniji takmičari nagrađeni za svoj trud, talent i posvećenost muzici. Ovo takmičenje je ne samo pružilo priliku mladim pijanistima da pokažu svoj talenat, već je doprinelo i promociji klasične muzike i umetnosti u Bačkoj Palanci i šire.

 

Foto: Kulturni centar Bačka Palanka

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena