Yunet
 

Sport

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisuje konkurse za 2024. godinu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 31. januar 2024. • 00:00 •

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisuje konkurse za 2024. godinu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta održao je danas konferenciju za novinare povodom raspisivanja konkursa resornog sekretarijata za 2024. godinu, čija je ukupna vrednost 416 miliona dinara.

Konkursi će biti raspisani 1. februara, i trajaće do 1. marta, osim konkursa u oblasti unapređenja sportske infrastrukture, koji će trajati do 1. aprila.

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisaće osam konkursa i to u oblastima razvoja sistema sporta, sportske infrastrukture i omladinske politike, a za projekte i programe u tim oblastima u 2024. godini u pokrajinskom budžetu obezbeđeno je više novca nego prethodne godine“, izjavio je Basta.

On je istakao da je najviše novca – 250 miliona dinara – 25 miliona više u odnosu na prošlu godinu, namenjeno za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanje i opremanje sportskih objekata u AP Vojvodini.

„Ovim znatno većim ulaganjem u sportsku infrastrukturu obezbedićemo našim sportistima na lokalnom nivou mnogo bolje uslove za bavljenje sportom“, rekao je Basta.

Prema njegovim rečima, za doprinos razvoju sporta predviđeno je 77 miliona dinara, gotovo 12 miliona više nego u 2023. godini, za organizaciju i učešće na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu 35 miliona dinara, za afirmaciju žena u sportu deset miliona dinara, dok je za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta izdvojeno osam miliona dinara.

Kada je reč o omladinskom sektoru, za sprovođenje omladinske politike opredeljeno je 29 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade četiri miliona, a za realizaciju programa „Fond za talente“ tri miliona dinara.

Sekretar Basta je podsetio na to da je tokom prethodne tri godine resorni sekretarijat realizovao 153 projekta u oblasti unapređenja sportske infrastrukture.

Foto: Pokrajinska vlada

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena