Društvo

Odobreno 12,5 miliona dinara za nove sportske sadržaje u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 16. jul 2021. • 13:27 •

Odobreno 12,5 miliona dinara za nove sportske sadržaje u Vrbasu

Vrbas u bloku Sava Kovačević uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine gradi dečije igralište, sportski teren i teretanu na otvorenom. Projekat vredan 12,5 miliona dinara odobren je na konkursu Ministarstva, koje izdvaja 10, a opština Vrbas 2,5 miliona dinara. Ugovor su potpisali ministarka za životnu sredinu Irena Vujović i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

- Opština Vrbas je ove godine imala izuzetno veliku projektnu aktivnost. Naš investicioni budžet iznosi preko 1,5 milijardi dinara. A uz podršku Pokrajinske i republičke vlade realizovali smo mnoge projekte koji obezbeđuju bolje životne uslove svim stanovnicima Vrbasa. Podrška Ministartva životne sredine je veoma značajna, jer ćemo kroz ovaj projekat značajno unaprediti kvalitet života u bloku Sava Kovačević. Uveren sam da će to postati nova tačka okupljanja Vrbašana i model koji ćemo u saradnji s republikom i pokrajinom primeniti i u drugim delovima Vrbasa - rekao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Na dečijem igralištu biće postavljeno pet vrteški, pet klackalica, tri tobogana, i dve njihalica.

Sportski teren čine teren za rukomet i basket dimenzija 40 puta 20 metara, staza oko terena širine 2m i prostor za tribine. Betonske tribine su pozicionirane sa jugoistočne strane sa tri reda za sedenje ukupne visine 1.35 metara, dugačke 17 i široke 2,7 metara. Staza oko terena je asflatna, a podloga za sportski teren je akrilna sportska podloga. Tribine su pozicionirane na platou od behatona.Postojeći koš je zadržan sa terena za basket i premešten na novoprojektovani teren. Teretana na otvorenom imaće 40 različitih sprava za vežbanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad