instagram
 
instagram

Društvo

Raznovrsna ponuda, ali i cene na Maloj pijaci u Vrbasu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 31. avgust 2022. • 12:57 •

Raznovrsna ponuda, ali i cene na Maloj pijaci u Vrbasu Foto: TV Bačka

Visoke cene namirnica od kojih se pravi zimnica ovih dana stavljaju građane u dilemu da li da kupuju gotovu zimnicu ili da je sami prave. Svi se slažu da je domaće kvalitetnije, ali da se kalkulacijom dolazi do zaključka da je nekada za kućni budžet povoljnije kupiti gotov proizvod. Voće i povrće na Maloj pijaci u Vrbasu sveže je, kvalitetno i ponuda je raznovrsna, ali najviše usled suše, ovogodišnji rod je manji što je uslovilo da početkom septembra na tezgama cene budu više. Zato za najtraženije atrikle ove sezone treba izdvojiti više novca.

Najtraženija je paprika koja košta od 80 do 150 dinara. Krastavci su u ponudi za 100 do čak 200 dinara za kilogram. Kilo paradajiza kreće se od 90 do 150, a krompir je u ponudi po cenama od 70 do 90 dinara. Neznatno je jeftinije kada se kupuje na veću količinu, odnosno na džak. Od voća se najviše traže šljive za pekmez. Cena im je od 50 do 80 dinara za kilogram.

Ajvar, turšija, kiseli krastavci i kupus, kao i razni džemovi, zauzeće mesto na policama i ove godine, makar iz navike da se zima ne dočekuje bez spremne zimnice.

Od drugih poljoprivrednih proizvoda koji su aktuelni na maloj pijaci u Vrbasu, izdvajaju se breskve i grožđe. Kilogram grožđa košta od 100 do 200 dinara, a breskve su u širokoj ponudi koja se kreće od 40 do čak 200 dinara za kvalitetnije sorte. Zbog hranjivih vrednosti i zdravlja voće i povrće mora biti deo ishrane pa se troši i kada je skupo. Samo se kupuju manje količine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena