Društvo

Vreme koje mladi provode ispred ekrana sve veći izazov za prosvetni sistem

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 7. decembar 2022. • 13:55 •

Vreme koje mladi provode ispred ekrana sve veći izazov za prosvetni sistem Foto: TV Bačka

Vreme koje mladi provedu ispred ekrana, bilo da je reč o televizorima, računarima ili mobilnim telefonima, i štetni uticaji koji sa njih mogu doći, sve je veći izazov za prosvetni sistem. To je u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu bio povod da se ovoj temi posvete i organizacijom tribine pod nazivom „Vreme ispred ekrana - činjenjice, izaozovi i preporuke“. Digitalno doba u kom današnja deca odrastaju je činjenica, izazov je za roditelje i nastavnike, a preporuke se mogu iznaći i razmenom iskustava na skupovima poput tribine u Vrbasu. Pogotovo kada se u rad uključe stručnjaci.

Srtučnjanci naglašavaju da je pandemija korona virusa stvorila veliku promenu i dovela do još veće digitalizacije kroz onlajn nastavu. Ona je vreme koje đaci provode pred ekranima značajno povećala.

Doktor Dobrinka Kuzmanović, kao i njen kolega Dragan Popadić, autori su više naučnih radova i publikacija, i učesnici istraživanja. Sve njih povezuje činjenica da digitalna sfera, kojom su najvše obuhvaćene upravo nove generacije, usložnjava stare i stvara niz novih fenomena u obrazovanju i roditeljstvu. Važno je da odrasli znaju kako da pravilno odreaguju.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad