instagram
 
instagram

Društvo

Svečanom akademijom u opštini Vrbas obeležen Savindan

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 27. januar 2023. • 18:57 •

Svečanom akademijom u opštini Vrbas obeležen Savindan Foto: TV Bačka

Centralnom Svečanom svetosavskom akademijom u opštini Vrbas obeležena je školska slava – Sveti Sava. I ove godine prosvetni radnici i đaci proslavili su datum važan za srpsku prosvetu. Domaćin ovogodišnje centralne priredbe u opštini Vrbas bila je Javna predškolska ustanova “Boško Buha”. Vaspitačima i mališanima gosti su bili predstavnici lokalne samouprave, sveštenstva, direktori i zaposleni iz svih obrazovnih ustanova, roditelji i rođaci. Priredba je počela tradicionalno, Himnom Svetom Savi, nakon čega je prisutne u ime Predškolske ustanove pozdravio Nebojša Dešić.

Savindan je prethodno obeležen i u svim školama i vrtićima prigodnim priredbama i okupljanjima. Ali nedvosmisleno je bilo najzanimljivije i najzabavnije na Centralnoj svečaonosti  u Bioskopu “Jugoslavija”. Na značaj Svetog Save  za narod, školstvo, crkvu i brojne druge oblasti ukazao je predsednik opštine Vrbas.

Program koji su pripremili mališani iz vrbaske Predškolske ustanove podsetio je na dela i misiju Svetog Save, ali i na brojne tradicionalne vrednosti koje je on utemeljio, a koje su važne za očuvanje identiteta, jezika, pisma i kulture.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad