instagram
 
instagram

Društvo

Vrbas deo kampanje „Na maturu bez automobila”

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 18. mart 2024. • 14:35 •

Vrbas deo kampanje „Na maturu bez automobila” Foto: TV Bačka

“Maturiraj, ne turijaj” naziv je kampanje koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije a koja je obuhvatila i maturante u Vrbasu. Za učenike završnih razreda Srednje stručne škole “4. juli” i Gimnazije “Žarko Zrenjanin” održana je interaktivna radionica sa akcentom na izbegavanje rizičnih ponašanja u saobraćaju, pre svega na vožnju u alkoholisanom stanju ili  uz nepoštavanje ograničenja brzine. Reč je o povezanoj edukativnoj akciji pod nazivom “Na maturu bez automobila” u kojoj je Savet za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas već uzimao učešće.

U Srednjoj stručnoj školi “4. juli” predstavnik republičke  Agencije za bezbednost saobraćaja Nikola Novaković, govorio je o statističkim podacima i faktorima rizika u saobraćaju. Njegov kolega Milan Srdić ovu temu obrazložio je na svom ličnom primeru kojim skreće pažnju mladima na ovu problematiku.

Prema podacima, godišnje u Srbiji u saobraćaju strada oko 800 ljudi, pa je za proteklih 30 godina stradalo oko 25.000 lica. U velikom riziku su upravo mladi između 15. i 30. godine života, zbog čega se nadležni najčešće obraćaju upravo njima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena