instagram
 
instagram

Društvo

Održano finale Bilbliokviza za srednjoškolce

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 25. mart 2024. • 14:08 •

Održano finale Bilbliokviza za srednjoškolce Foto: TV Bačka

Nakon tri kruga takmičenja, održano je i četvrto finalno nadmetanje srednjoškolaca u Bibliokvizu koji organizuje Javna biblioteka “Danilo Kiš”. Nadmetali su se učenici sve tri vrbaske srednje škole – Srednje medicinske škole “Kozma i Damjan”, Srednje stručne škole “4. juli” i Gimnazije “Žarko Zrenjanin”. Bilo im je pre svega zanimljivo i zabavno, uz takmičarsku atmosferu koja ih je, kako kažu, podstakla da se pomalo i pripremaju za učešće na kvizu.

Pitanja iz raznih oblasti, koja sva spadaju u opštu kulturu i informisanost, i ove kao i prethodne godine pripremnio je bibliotekar Darko Krčmar. Najpozantiji vrbaski kvizoman, imao je i ulogu voditelja ovog takmičenja.

Da su se vrbaski gimnazijalci istakli znanjem svedoče i osvojeno prvo i treće mesto. Treća je bila ekipa sastavljena od učenika ove škole pod nazivom “Kevin Panter”. Drugplasirani su đaci Srednje stručne škole ”4. juli”. Titulu najuspešnije ekipe zaslužio je tim Gimnazije. Biblioteka je za sve učenike pripremila vredne nagrade koje će učesnicima biti lep podsetnik na učešće u kvizu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena