instagram
 
instagram

Kultura

Manifestacijom „U susret zavičaju” obeleženo 10 godina Udruženja Krajišnika Vrbasa

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 6. decembar 2021. • 15:00 •

Manifestacijom „U susret zavičaju” obeleženo 10 godina Udruženja Krajišnika Vrbasa

Manifestacijom pod nazivom "U susret zavičaju" obeleženo je 10 godina postojanja i rada Udruženja Krajišnika "Krajina" iz Vrbasa. Udruženje je osnovano radi očuvanja tradicija i kulturne razmene sa srodnim udruženjima pa je u tom duhu obeležen i jubililej. U Centru za fizičku kulturu predstavilo se više organizacija koje neguju običaje prekodrinskih Srba. Program su otvorili predsednik Udruženja "Krajina" Goran Nikolaš i direktorka Turističke organizacije opštine Vrbas, Marija Zlatović Arsenijević.

Specijalni gosti ove manifestacije dolaze iz Republike Srpske. To su Kulturno umetničko društvo "Janj" iz Šipova i Srpsko kulturno umetničko društvo "Vojkovići" iz Istočne Ilidže, odnono Istočnog Sarajeva, sa kojim vrbasko Udruženje Krajišnika nema samo prijateljske već i bratske odnose.

Na ovoj manifestaciji predstavila su se i zavičijna društva iz Čonoplje, Riđice i drugih okolnih mesta, kao i ona koja deluju u opštini Vrbas. Uz izložene tradicionalne rukotvorine, posetioci su uživali u nastupima pevačkih, vokalnih i instrumentalnih grupa, kao i u ukusima hrane pripremane na tradiconalni način po starinskim receptima. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena