instagram
 
instagram

Kultura

Predstavljen prvi roman Vrbašanke Irene Šimon

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 4. mart 2022. • 12:48 •

Predstavljen prvi roman Vrbašanke Irene Šimon

Vrbašanka Irena Šimon predstavila je sugrađanima svoj prvi roman pod nazivom „Sanjajući šeboje“. Profesorka književnosti u penziji, prenela je u ovo štivo svoja literarurna znanja i iskustva rada u prosveti, ali pre svega životna iskustva. Podršku njenom književnom debiju dali su brojni posetioci Javne biblioteke „Danilo Kiš“. Roman je autobiografski, a pored glavne junakinje, njegovi junaci su i mesta, poput Vrbasa i Novog Sada. Sama autorka pojasnila nam je značenje naslova i tok rada na ovom romanu.

Razgovor sa autorkom vodila je Milijana Radovanović urednica odeljka zavičajne literature u vrbaskoj biblioteci „Danilo Kiš“. Ona je vidno oduševljena novim romanom koji, kako kaže, drži čitalačku pažnju od samog početka.

Nije retkost da se književni prvenci objavljuju u zrelim godinama, a Irena Šimon ima planove i za nastavak književne karijere. Dok iščekuju novi naslov, čitaoci će se najpre upoznati sa romanom „Sanjajući šeboje“. Za ovaj roman zapisano je i da ispisuje „mudrost ćutanja ženskog čoveka u svetu muških ljudi“. Šta se još krije među koricama ove knjige, najbolje će otrkrivati sami čitaoci. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena