ravno-selo-film-festival-od-30-juna-do-3-jula-
instagram
 
instagram

Kultura

Ravno Selo Film Festival od 30. juna do 3. jula

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. jun 2022. • 13:34 •

Ravno Selo Film Festival od 30. juna do 3. jula

Međunarodni festival prvog ili drugog filma održaće se ove godine u Ravnom Selu od 30. juna do 3. jula. Festival je orijentisan ka mladima i predstavlja međunarodni festival za reditelje prvog ili drugog filma. Tradicionalno, Ravno Selo Film Festival će imati glavni program, kao i studentski program, i naravno nastavlja sa selekcijom „Kratkih 100 minuta” u okviru koje će biti prikazani dokumentarni filmovi koji su privukli veliku pažnju kritike i javnosti u prethodnom periodu.

Jubilarni, peti po redu, Ravno Selo Film Festival, sada već tradicionalno, biće otvoren koncertom filmske muzike, na kom će glumce i pevače pratiti Zrenjaninski filharmoničari, 30. juna. Festival otvara srpski film Ne igraj na Engleze Slobodana Pešića sa Ivanom Tomićem, Danijelom Sičom i nedavno preminulim Markom Živićem u glavnim ulogama. Kuriozitet ove godine je to što će koncert filmske muzike sa svečanog otvaranja imati svoju reprizu u Novom Sadu, u Katoličkoj porti, uz svetsku premijeru filma JENGA – čudna igra Nikole Končarevića, kojim će uz dodelu nagrada u svim kategorijama festival biti svečano zatvoren u Ravnom Selu, 3. jula.

Pored ova dva filma, u glavnom programu, svoju svetsku premijeru imaće i debitantski film Usekovanje Siniše Cvetića. U glavnom programu naći će se još i prošlogodišnji bioskopski debitantski hit Zlatni dečko Ognjena Jankovića, francuski film Hronika nasilja Manuela Šapire, kao i rusko-finski Karantin Diane Ringo, danska komedija Divlji Ljudi Tomasa Daneskova i gruzijski Drugo ja Gige Agladzea, u produkciji slavnog Dejvida Linča, čime jubilarni peti festival u konkurenciji predstavlja rekordnih osam filmova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad