Kultura

Ravno Selo Film Festival od 30. juna do 3. jula

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 20. jun 2022. • 13:34 •

Ravno Selo Film Festival od 30. juna do 3. jula

Međunarodni festival prvog ili drugog filma održaće se ove godine u Ravnom Selu od 30. juna do 3. jula. Festival je orijentisan ka mladima i predstavlja međunarodni festival za reditelje prvog ili drugog filma. Tradicionalno, Ravno Selo Film Festival će imati glavni program, kao i studentski program, i naravno nastavlja sa selekcijom „Kratkih 100 minuta” u okviru koje će biti prikazani dokumentarni filmovi koji su privukli veliku pažnju kritike i javnosti u prethodnom periodu.

Jubilarni, peti po redu, Ravno Selo Film Festival, sada već tradicionalno, biće otvoren koncertom filmske muzike, na kom će glumce i pevače pratiti Zrenjaninski filharmoničari, 30. juna. Festival otvara srpski film Ne igraj na Engleze Slobodana Pešića sa Ivanom Tomićem, Danijelom Sičom i nedavno preminulim Markom Živićem u glavnim ulogama. Kuriozitet ove godine je to što će koncert filmske muzike sa svečanog otvaranja imati svoju reprizu u Novom Sadu, u Katoličkoj porti, uz svetsku premijeru filma JENGA – čudna igra Nikole Končarevića, kojim će uz dodelu nagrada u svim kategorijama festival biti svečano zatvoren u Ravnom Selu, 3. jula.

Pored ova dva filma, u glavnom programu, svoju svetsku premijeru imaće i debitantski film Usekovanje Siniše Cvetića. U glavnom programu naći će se još i prošlogodišnji bioskopski debitantski hit Zlatni dečko Ognjena Jankovića, francuski film Hronika nasilja Manuela Šapire, kao i rusko-finski Karantin Diane Ringo, danska komedija Divlji Ljudi Tomasa Daneskova i gruzijski Drugo ja Gige Agladzea, u produkciji slavnog Dejvida Linča, čime jubilarni peti festival u konkurenciji predstavlja rekordnih osam filmova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad