instagram
 
instagram

Politika

Održana XV sednica Skupštine opštine Vrbas

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 29. april 2022. • 13:55 •

Održana XV sednica Skupštine opštine Vrbas

Na petnaestoj redovnoj sednici Skupštine opštine Vrbas pred odbornicima lokalnog parlamenta nalazio se obiman Dnevni red sa 27 tačaka. Mađu najznačajnijim, svakako je tačka koja se ticala promene sastava Opštinskog veća. Umesto Danijele Ilić, funkciju člana ovog organa obavljaće ubuduće Jasna Bjelica.

Odbornici su usvojili i informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština Vrbas i analizu poslovanja sa merama za otklanjanje poremećaja u poslovanju za proteklu godinu. Usvojeni su izveštaji o radu i finansijskom poslovanju većine javnih preduzeća i ustanova u opštini Vrbas. Van snage je stavljen Program komasacije za katastarske opštine Kucura, Savino Selo i Kosančić i odluka o sprovođenju komasacije. Razmatrane su i odluke o angažovanju revizora za eksternu reviziju završnog računa opštine i Odluka o pristupanju izradi plana razvoja opštine Vrbas od 2022. do 2030. godine, odnosno odlaganju izrade plana.

Dosadašnjim vršiocima dužnosti direktora Javnog preduzeća Vrbas-gas i Javnog komunalnog preduzeća „Komnunalac“ konstatovan je prestanak mandata, a ista lica izabrana su za drektore ovih preduzeća. Teme skupštine bile su i Predlog odluke o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete usled ujeda pasa lutalica, operativni plan odbrane od poplava i izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini za prethodnu godinu. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena