instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Pijačna ponuda u februaru iznenađujuće raznovrsna i kvalitetna

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 9. februar 2022. • 13:38 •

Pijačna ponuda u februaru iznenađujuće raznovrsna i kvalitetna

Na zelenim pijacama ponuda svežeg voća i povrća je tokom februara slabija. To ipak ne znači da se na tezgama ne mogu pronaći i kupiti kvalitetne namirnice. Posebno jer se i pijačni prodavci trude da pred kupce iznesu što više različitih produkata. Mnogi od njih nude svoje domaće, organske proizvode garantovanog kvaliteta koje sami uzgajaju. Takva je i cvekla koju u svom gazdinstvu gaji Vrbašanka Đula Đanić.

Cvekla se na Maloj pijaci u Vrbasu može naći po cenama od 60 do 70 dinara za kilo. Ovih dana tražena namirnica je i bundeva. Kilogram je 60, a ukoliko je bundeva rendana košta 80 dinara. Cene su, kako kažu prodavci niže u odnosu na druge zelene pijace u okruženju. Keleraba na vrbaskim pijacama košta 100 dinara, koliko se ceni i kupus. Za kilogram šargarepe treba izdvojiti od 50 do 100, za peršun od 200 do 250, dok kila krompira košta od 70 do 80 dinara. U ponudi su i gotove salate koje u svojoj ponudi ima Dušica Stojčić, popljoprivredni proizvođač iz Vrbasa. Ona pravi mešanu salatu, papriku sa lukom, turšiju i druge salate po starim proverenim receptima.

Od voća su i dalje na pijaci najtraženije jabuke. Mogu se kupiti za 30, 40, 50 ili 80 dinara za kilo. Banane koštaju od 130 do 160 dinara, mandarine su oko 150, limun 130, a pomorandže od 100 do 120 dinara za kilogram. Pijačne tezge ovog februara ukrašava i grožđe. Cena mu je 150 dinara za kilo, a kako kažu prodavci, dolazi iz Makedonije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena