instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Ministarka poljoprivrede u Feketiću i Bačkom Dobrom Polju

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 3. mart 2023. • 15:48 •

Ministarka poljoprivrede u Feketiću i Bačkom Dobrom Polju Foto: TV Bačka

Na stočarsku farmu Poljoprivrednog preduzeća u Feketiću ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković došla je sa ciljem da se upozna sa aktivnostima ove kompanije, ali i da se sretne sa predstavnicima opštine Mali Iđoš. Dočekao ju je predsednik opštine Marko Lazić i predstavio joj je kapacitete i planove razvoja agrara te lokalne samouprave. Ova farma za primer, sa više od hiljadu grla stoke, na ponos je opštine i bitno utiče na ukupan društveni proizvod.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković u Bačkom Dobrom Polju sastala se sa predstavnicima opštine Vrbas i lokalnim poljoprivednicima. Minstarku Tanasković dočekao je predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević sa svojim saradnicima. Zajedno su obišli poljoprivrendno preduzeće i gazdinstvo „Mirović“ u kome se uspešno bave skladištenjem i preradom voća, u prvom redu maline. Bačko Dobro Polje i poznato je po intenzivnoj proizvodnji ove kulture. Porodica Nenada Mirovića, od kada se vratila iz Australije, nastavlja da konstantno ulaže u opremu, repromaterijale i da proširuje proizvodnju. 

Tokom posete ministarke, razmotreni su načini da se pruži podrška predstavnicima agrara sa područja vrbaske opštine. Minastarka se u Bačkom Dobrom Polju osvrnula na brojne postojeće mere i aktivnosti Ministarstva poljoprivrede, ali je od proizvođača zatražila i da svojim sugestijama pospeše rad Ministarstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena