Sport

I ove godine veliko interesovanje za Trku prijateljstva u Kuli

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 21. jun 2022. • 14:40 •

I ove godine veliko interesovanje za Trku prijateljstva u Kuli Foto: TV Bačka

Trka prijateljstva u Kuli atletska je manifestacija koja zauzima važno mesto na kalendaru atletskih mitinga u Srbiji i Regionu. Svake godine okupi oko hiljadu učesnika. Taj broj bio je i nadmašen na poslednjoj održanoj 13. Trci prijateljstva. Čast da otvore manifestaciju imali su mladi atletičari, rekerativci, budućnost i podmladak atlestkih klubova iz Kule i okoline. Trčalo se u kategoriji dečaka i devojčica i u više uzrasta, od najmlađih osnovaca ka onim starijim. Na 400 metara trčali su đaci prvog i drugog, odnosno trećeg i četvrtog razreda. Nakon njih su na stazu dugu 800 metara istrčali đaci petih i šestih, pa potom i sedmih i osmih razreda.

Desetine dečaka i devojčica najavili su time centralnu manifestaciju trku na 5 i 10 kilometara. Sa startne pozicije krenulo je skoro 900 prijavlljenih takmičara. Podršku Trci prijateljstva već 13 godina daju naši najuspešniji sprtisti iz domena atletike. Tako je bilo i ove godine. Među takmičerima bila su brojna poznata imena iz sveta sporta. Iako se nije takmičila podršku svojim kolegama i organizatorima pružila je Olivera Jeftić, višestruka najbolja atletičarka i sportiskinja naše zemlje, koja je srpsku atletiku predstavljala i na Olimpijskim igrama od 2000. do 2016. godine.

Olivera Jeftić velike rezultate postigla je kao članica Atletskog kluba Mladost iz Užica. Iz ovog kluba je i Kenijac Stenli Kipruto pobednik kulske Trke prijateljstva na 10 kilometara koji je stazu istračao za 31 minut i 46 sekundi. On je bio apsolutni favorit u muškoj konkurenciji. U konkurenicij žena na 10 kilometara izdvojila se Teodora Simović, članica Atletskog kluba Novi Pazar, čije je prolazno vreme bilo nešto ispod 35 minuta. U trci na pet kilomatara najbolji je bio Aleksandar Stojanović iz kluba Vranjski maratonci, a kod atletičarki Milica Tomašević iz beogradske Crvene zvezde.

Opširnije i detaljnije o Trci prijateljstva možete se informisati u emisij „Iz našeg grada“ koja je na programu TV Bačka u sredu od 20 časova!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad