Sport

U Vrbasu otvoren Šesti juniorski kup nacija u boksu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. avgust 2022. • 14:23 •

U Vrbasu otvoren Šesti juniorski kup nacija u boksu Foto: TV Bačka

Tradicija održavanja Juniorskog kupa nacija u boksu nastavljena je u Vrbasu svečanim otvaranjem ovog sportskog događaja po šeti put. U Centru za fizičku klulturu "Dragao Jovović" sastali su se mladi bokseri i bokserke sa četiri kontinenta kako bi se dokazali i takmičili sa konkurentima iz drugih zemalja. Okupili su ih Bokserski savez Srbije, Bokserski klub "Čarnok" iz Vrbasa i opština Vrbas. Vrbas prepoznaje ovu manifestaciju kao jednu od najznačajnih u lokalnom sportskom kalendaru po svojoj masovnsoti i važnosti u međunarodnim okvirima.

Saradnja sa bokserskim savezima drugih zemalja konstantno se potvrđuje i vidljiva je upravo u dolasku velikog broja stranih selekcija iz godine u godinu. To je i veliko unapređenje sporta, a posebno boksa na lokalnom nivou i domaći klub "Čarnok" dobro pozicionira na nacionalnom i međunarodnom planu. Zato oni nastoje da svake godine budu ključni deo organizacije i dobri domaćini ovog turnira.

Na ovogodišnji turnir najviše reprezentacija prijavljeno je sa evropskog kontinenta. Pored domaćina Srbije, tu su i mladi bokseri i bokserke iz susednih zemalja, Bugraske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Albanije. Tu su još i selekcije Austrije, Slovenije, Italije, Češke, Kipra i Belgije. Sa drugih kontinenata dolaze selekcije Novog Zelanda, Izraela, Sjedninjenih Američkih Država, Azerbejdžana, Kazahstana i Indije. U pitanju su neke od najvećih bokserskih nacija koje imaju i ozbiljan podmladak kada je boks u pitanju, pa će narednih dana u ringu biti prikazane atraktivne borbe. Veliki broj učesnika Juniorskog kupa nacija zasigurno će jednog dana braniti boje svojih zamalja i u starijim uzrasnim kategorijama.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad