instagram
 
instagram

Sport

U Vrbasu otvoren Šesti juniorski kup nacija u boksu

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 12. avgust 2022. • 14:23 •

U Vrbasu otvoren Šesti juniorski kup nacija u boksu Foto: TV Bačka

Tradicija održavanja Juniorskog kupa nacija u boksu nastavljena je u Vrbasu svečanim otvaranjem ovog sportskog događaja po šeti put. U Centru za fizičku klulturu "Dragao Jovović" sastali su se mladi bokseri i bokserke sa četiri kontinenta kako bi se dokazali i takmičili sa konkurentima iz drugih zemalja. Okupili su ih Bokserski savez Srbije, Bokserski klub "Čarnok" iz Vrbasa i opština Vrbas. Vrbas prepoznaje ovu manifestaciju kao jednu od najznačajnih u lokalnom sportskom kalendaru po svojoj masovnsoti i važnosti u međunarodnim okvirima.

Saradnja sa bokserskim savezima drugih zemalja konstantno se potvrđuje i vidljiva je upravo u dolasku velikog broja stranih selekcija iz godine u godinu. To je i veliko unapređenje sporta, a posebno boksa na lokalnom nivou i domaći klub "Čarnok" dobro pozicionira na nacionalnom i međunarodnom planu. Zato oni nastoje da svake godine budu ključni deo organizacije i dobri domaćini ovog turnira.

Na ovogodišnji turnir najviše reprezentacija prijavljeno je sa evropskog kontinenta. Pored domaćina Srbije, tu su i mladi bokseri i bokserke iz susednih zemalja, Bugraske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Albanije. Tu su još i selekcije Austrije, Slovenije, Italije, Češke, Kipra i Belgije. Sa drugih kontinenata dolaze selekcije Novog Zelanda, Izraela, Sjedninjenih Američkih Država, Azerbejdžana, Kazahstana i Indije. U pitanju su neke od najvećih bokserskih nacija koje imaju i ozbiljan podmladak kada je boks u pitanju, pa će narednih dana u ringu biti prikazane atraktivne borbe. Veliki broj učesnika Juniorskog kupa nacija zasigurno će jednog dana braniti boje svojih zamalja i u starijim uzrasnim kategorijama.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena