instagram
 
instagram

Sport

Memorijalni rukomteni turnir „Perica Ačanski”

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 14. mart 2024. • 15:00 •

Memorijalni rukomteni turnir „Perica Ačanski” Foto: TV Bačka

Srednja stručna škola „4. juli“ domaćin je još jednog Memorijalnog turnira u rukometu „Perica Ačanski“. Turnir se tradicionalno održava po 24 put, a posvećen je Petru Ačanskom, profesoru fizičkog vaspitanja, bivšem radniku ove škole i posvećenom rukometnom igraču koji nas je prerano napustio. Takmiče se ekipe srednjih škola, a pored onih iz vrbaske opštine učešće uzimaju i škole iz okruženja. Ovoga puta osim škole domaćina, prijavljene ekipe na turniru imali su Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa i Srednja škole „22. oktobar“ iz Žablja. Škola domaćin 4. juli već godinama može da se pohvali uspešnim sportistima, a čini se da ih je od svih sportova najviše u rukometu.

Učešću na ovom turniru se gotovo uvek odaziva vrbaska Gimnazija „Žarko Zrenjain“. Nije ni prvi put da na turniru „Perica Ačanski“ učestvuje srednja škola iz Žablja koja je u Vrbas poslala svoje najbolje sportiste.

Ovaj turnir umesto takmičarskog karaktera u prvi plan postavlja sport i druženje, baš onako kako je to naglašavo i profesor Perica Ačanski. Zato se u velikoj dvorani Centra za fizičku kultru „Drago Jovović“ uživalo u lepoti igre, spoju mladosti i želje za dokazivanjem.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena