Turizam

Prodajna izložba i berza sitnih životinja na Danima Petrovca

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 24. maj 2022. • 15:21 •

Prodajna izložba i berza sitnih životinja na Danima Petrovca Foto: TV Bačka

Ko je želeo mogao je da na manifestaciji Dani Petrovca priustvuje brojnim sadržajima, toliko raznovrsnim da se među njima našla i prodajna izložba i berza sitnih životinja. U prostorijama Udruženja uzgajivača sitnih životinja Bačkog Petrovca posetioci su imali priliku da vide najbolje i najlapše primerke koje su ponosno izložili njihovi vlasnici, a bila je omogućena i kupovina. Udruženje koje se bavi uzgojem sitnih životinja u Bačkom Petrovcu postoji od 1974. godine, a u sadašnjem prostoru deluje poslednjih 25 godina. Godišnje priređuju više ovakvih izložbi.

Na ovoj manifestaciji kulinarski majstori priredili su još jedan događaj koji je privukao ljubitelje paprikaša od kunića. U spremanju ovog jela u kuvarskim krugovima Bačkog Petrovca poznat je Jaroslav Zaborski, inače lovac, koji pored paprikaša od mesa kunića, priprema i druge slične paprikaše od divljači. Veštine kuvanje je, kako kaže, stekao još u vojsci, a danas ga često pozivaju da kuva na velikim događjima.  Zainteresovani su mogli da kupe paprikaš od kunića koji je prodavan na porcije, a nedeleko se pripremao još jedan kotlić.

Članovi Udruženja uzgajivača sitnih životinja Bačkog Petrovca iskoristili su još jednu priliku da se druže i da široj javnosti predstave svoj rad. U pitanju je kako sami napominju, posao koji se najmanje radi iz koristi i koji se ne može obavljati i ukoliko nema ljubavi prema životinjama jer brojne među njima sa ove prodajne izložbe završiće pre svega kao kućni ljubimci. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad