instagram
 
instagram

Turizam

Prodajna izložba i berza sitnih životinja na Danima Petrovca

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 24. maj 2022. • 15:21 •

Prodajna izložba i berza sitnih životinja na Danima Petrovca Foto: TV Bačka

Ko je želeo mogao je da na manifestaciji Dani Petrovca priustvuje brojnim sadržajima, toliko raznovrsnim da se među njima našla i prodajna izložba i berza sitnih životinja. U prostorijama Udruženja uzgajivača sitnih životinja Bačkog Petrovca posetioci su imali priliku da vide najbolje i najlapše primerke koje su ponosno izložili njihovi vlasnici, a bila je omogućena i kupovina. Udruženje koje se bavi uzgojem sitnih životinja u Bačkom Petrovcu postoji od 1974. godine, a u sadašnjem prostoru deluje poslednjih 25 godina. Godišnje priređuju više ovakvih izložbi.

Na ovoj manifestaciji kulinarski majstori priredili su još jedan događaj koji je privukao ljubitelje paprikaša od kunića. U spremanju ovog jela u kuvarskim krugovima Bačkog Petrovca poznat je Jaroslav Zaborski, inače lovac, koji pored paprikaša od mesa kunića, priprema i druge slične paprikaše od divljači. Veštine kuvanje je, kako kaže, stekao još u vojsci, a danas ga često pozivaju da kuva na velikim događjima.  Zainteresovani su mogli da kupe paprikaš od kunića koji je prodavan na porcije, a nedeleko se pripremao još jedan kotlić.

Članovi Udruženja uzgajivača sitnih životinja Bačkog Petrovca iskoristili su još jednu priliku da se druže i da široj javnosti predstave svoj rad. U pitanju je kako sami napominju, posao koji se najmanje radi iz koristi i koji se ne može obavljati i ukoliko nema ljubavi prema životinjama jer brojne među njima sa ove prodajne izložbe završiće pre svega kao kućni ljubimci. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena