instagram
 
instagram

Zdravlje

Održano predavanje o prevenciji tumora kože

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. april 2024. • 12:22 •

Održano predavanje o prevenciji tumora kože Foto: TV Bačka

Tumori kože javljaju se gotovo u čitavoj populaciji, mnogi od njih kao potpuno bezazleni ili dobroćudni, ali njihov razvoj na najvećem organu čovekovog organizma treba pratiti kako se ne bi javili i oni zloćudni ili maligni. Upravo na ovu temu, njihovog praćnenja i prepoznavanja, govorio je direktor vrbaskog Doma zdravlja, doktor Goran Đurović specijalista za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju. Osim predavanja, prezentovan je i njegov naučno-istraživački rad, rezultat duže studije praćenja pacijenata lečenih u Opštoj bolnici Vrbas.

Organizator ovog skupa u susret Svetskom danu zdravlja je opštinski Savet za zdravlje.Najvećim delom ovu temu pratili su medisinski radnici Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ koji su kao zaposleni u primarnoj zdravstvenoj zaštiti prvi kojima se pacijenti javljaju.

Iz Saveta za zdravlje opštine Vrbas najavljuju da će u cilju prevencije dermatoloških oboljenja u maju organizovati i besplatne preventivne preglede kože. Takođe, u planu je i nabavka novih dermaskopskih aparta. Ukazivanje na prevenciju kožnih oboljenja vršiće se i kroz publikacije i promotivne materijale.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena