instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Ugostili smo svetskog šampiona

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 19. jun 2024. • 10:37 •

Ugostili smo svetskog šampiona

Kuglaški klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta jedini je klub u istoriji ovog sporta, kroz koji je prošlo čak osam svetskih šampiona. Među kojima su neki i višestruki.

Svetske titule su osvajali: Gavra Ćosić, Vilmoš Zavarko, Čongor Baranj , Milorad Vojnović, Hermina Lukač, Čaba Zavarko, Marko Erdeljan i Gabor Kurcinak, kojeg smo imali čast da ugostimo.

Gabor je na 22. Svetskom prvenstvu, koje je održano u slovačkom gradu Brezno, medalju izborio u disciplini sprint, uzrasta do 23 godine.

Vojvodina čiji je Gabor član se takmiči u drugom državnom rangu, odnosno u Prvoj ligi Srbije grupa Vojvodina, gde je nakon odigrane sezone 2023/2024 završila na četvrtoj poziciji, što nije bilo planirano, ali uzimajući sve u obzir kako je teklo prvenstvo, rezultati i nisu toliko loši, kazao je Milan Kaćanski, predsednik, trener i igrač KK Vojvodina iz Bačkog Gradišta.

Dugogodišnji problem jeste taj da ekipa Vojvodine sve mečeve odigrava kao gost, jer i svoja domaćinstva održava u kuglani u Novom Bečeju, iz razloga što kuglana u Bačkom Gradištu ne zadovoljava uslove odnosno standarde.

Kuglaški klub Vojvodina osnovan je pre više od jednog veka pod nazivom BAK, ali ono što je najzanimljivije jeste da se kuglanje u ovom naseljenom mestu spominje u spisima koji datiraju iz 1890 godine, kada je svaki deo naselja imao svoju kuglanu.

O osam svetskih prvaka, istoriji kluba i kuglanama u Bačkom Gradištu, uspesima i planovima KK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, pogledajte u emisiji Bečejski ugao koja se emituje večeras na našem TV kanalu sa početkom od 20 časova.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena