instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Besplatna obuka plivanja za male „Zdravkovce”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 14. jun 2024. • 09:08 •

Besplatna obuka plivanja za male „Zdravkovce”

Plivački vaterpolo klub Bečej organizovao je dvodnevnu besplatnu obuku plivanja za učenike nižih razreda Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ na zatvorenom bazenu sportskog centra u Bečeju.

Stotinak dece od prvog do četvrtog razreda bilo je podeljeno po grupama i nivou znanja plivanja, pa su tako deca neplivači kroz igru učili osnove održavanja na vode i elemente plivanja. Iskusnija deca, koja poseduju određeni nivo predznanja, usavršavala su tehnike plivanja u velikom bazenu, dok su iskusni plivači mogli da oprobaju u vaterpolu i nauče pravila ove igre.

Sa decom su radili treneri plivanja Biljana Vukas, Aleksandar Čavić i Milan Đurić.

Preporuka je da deca krenu sa obukom plivanja sa 4 ili 5 godina, ali nikada nije kasno da se savlada ova veština. Ipak, što ranije krenu, to će im biti lakše da nauče da plivaju, kažu u PVK Bečej.

Učiteljice su izuzetno zadovoljne zbog prilike koja je ukazana deci i daljih mogućnosti koje imaju, a koje bi mogle da značajno unaprede njihovo zdravstveno stanje i fizičku kondiciju.

Iz PVK Bečej poručuju da će napraviti plan i koncept kako bismo u narednom periodu dostigli to da u Bečeju nema dece neplivača, kao i da kod najmlađih probude ljubav prema ovom sportu, prema vodi i da se omasovi jedna od najzdravijih sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena