Yunet
 

Kultura

Deset nagrada za dve predstave pećinačkog Kulturnog centra

TV Fruška gora • Automatsko skrejpovanje • 26. april 2024. • 00:00 •

Deset nagrada za dve predstave pećinačkog Kulturnog centra

Dve predstave rađene u produkciji centralne ustanove kulture opštine Pećinci osvojile su deset nagrada na Zonskoj smotri amaterskih pozorišta Srema koja je, od 17. do 24. aprila, održana u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Kulturno-obrazovnog centra opštine Beočin pod pokroviteljstvom opštine Beočin. Selektor ovogodišnje smotre bio je pozorišni i televizijski reditelj i književnik Milan Miša Belegišanin koji je 20. aprila pogledao predstave pećinačkih amatera u holu i na sceni beočinskog Kulturno-obrazovnog centra.

Odlukom selektora, crnohumorna kamerna monodrama pod nazivom “Kosana, udovica ovdašnja” rađena po pričama iz knjige “Divani sa šora” Đoke Filipovića u režiji Slobodana Stankovića ostvarila je plasman na 30. Vojvođanski festival novih i kamernih teatarskih formi koji se održava u Bačkoj Palanci početkom juna. Merima Radivojević koja tumači lik Kosane osvojila je čak 4 nagrade: dve diplome selektora za najbolje glumačko ostvarenje na smotri i najbolji scenski govor, kao i dve diplome žirija publike za najbolju glavnu žensku ulogu u predstavi i na smotri.

Kamerna duodrama pod nazivom “Igre u pesku” rađena po tekstu Mihala Valčaka u adaptaciji i režiji Bojana Naića takođe je ostvarila plasman na 30. Vojvođanski festival novih i kamernih teatarskih formi. Teodora Đukić koja tumači lik Mile i Aleksa Vlainić koji tumači lik Alekse nagrađeni su pohvalama selektora za glumačka ostvarenja na smotri, dok ih je i žiri publike nagradio diplomama za najbolju žensku i mušku ulogu u predstavi.

Obe predstave su rađene pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, a premijerno će biti izvedene krajem maja u okviru obeležavanja manifestacije “Dani opštine Pećinci”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena