Yunet
 

Društvo

Promocija Gimnazije „Dušan Vasiljev” kroz manifestaciju „Noć Gimnazije”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 13. april 2024. •

Promocija Gimnazije „Dušan Vasiljev” kroz manifestaciju „Noć Gimnazije”

„Noć Gimnazije” događaj je koji se održava desetak godina unazad u sklopu Dana škole. Ove godine zajedničkim snagama učenici i profesori Gimnazije „Dušan Vasiljev” organizovali su mnogobrojne radionice za sve zainteresovane posetioce, a akcenat je stavljen na završne razrede osnovnih škola, odnosno osmake, koji su posetili „Noć Gimnazije” i imali priliku da vide ono što ova škola nudi.

Učenici i profesori Gimnazije „Dušan Vasiljev” osmislili su niz različitih radionica kako bi posetiocima „Noći Gimnazije” približili ono najbolje što škola nudi, a završnim raazredima osnovnih škola na taj način pomogli prilikom upisa željene srednje škole. „Noć Gimnazije” održava se povodom Dana škole desetak godina unazad, a kreativni đaci i profesori uvek se potrude da radionice budu zanimljive i da pored učenja zabave ne manjka.

-Osmaci su pozvani da učestvuju u radionicama koje smo napravili povodom „Noći Gimnazije”. Mislim da je najbolje da osmaci upišu Gimnaziju jer posle nje imaju najviše mogućnosti, rekla je Mila Radlović.

-Mnogobrojni učenici Gimnazije potrudili su se da naprave kolače u znaku matematičke radionice koje sam ja deo. Dosta sam se dvoumila da li ću upisati ovu školu, ali sada znam da nisam pogrešila i preporučujem svima da upišu ovu školu, dodala je Iva Plemić.

-Ova manifestacija se održava više od deset godina, a profesori i učenici svaki put se trude da budu što inovativniji, da radionice budu zabavne i poučne. Ove godine teme radionica obuhvatile su većinu oblasti kao što su jezici, biologija i matematika, istakla je Danijela Mandić profesorica srpskog jezika i književnosti Gimnazije „Dušan Vasiljev”.

Ovogodišnje radionice obuhvatile su oblasti prirodne i društvene nauke, biologiju, hemiju kao i strane jezike, a svake godine teme su drugačije. Najveću pažnju posetilaca privukla je Antička Grčka radionica koju su osmislile maturantkinje Gimnazije „Dušan Vasiljev”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena