Yunet
 

Turizam

Simićev salaš uređen pred prvomajske praznike

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. april 2024. •

Simićev salaš uređen pred prvomajske praznike

U susret prvomajskim praznicima Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i ove godine pobrinuo se da sugrađanima uredi Simićev salaš koji je Kikinđanima jedan od omiljenih izletišta.

Kao i prethodnih godina Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj organizovao je uređenje Simićevog salaša pred prvomajske praznike. Zajedničkim snagama zaposleni Vatrogasne jedinice NIS-a, volonteri Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Sekretarijat, sproveli su akciju čišćenja i uređenja Simićevog salaša koji je Kikinđanima jedan od omiljenih izletišta.

-Tradicionalno, Sekretarijat organizuje akciju čišćenja i pripreme za izletnike Simićevog salaša, uređujemo ovo poznato kikindsko izletište pred prvomajske praznike. Odziv sugrađana je svake godine fenomenalan, teren je urađen, ima klupe, kante za otpatke, a postavljamo i kontejnere za kabasti otpad. Ovom prilikom bih voleo da apelujem na sugrađane da iza sebe ostave uredno, onako kako su i zatekli salaš, istakao je Edvin Tot iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

-Ukoliko vreme bude lepo, mislim da će mnogima značiti da dođu ovde na izlet ili odmor. Trudimo se da bude uređeno i da naši sugrađani uživaju, dodala je Iboja Grebec predsednica DVD Kikinda.

Kikinđani prvomajske praznike provode na nekoliko lokacija u gradu, pored Simićevog salaša koji svake godine prednjači po broju ljudi tu je i kikindsko Staro jezero, Vodice i Ribilovačko carstvo. Za sva izletišta i ljude važi pravilo na koje Sekretarijat skreće posebnu pažnju, te tako apeluju na sugrađane da izletišta za sobom ostave urednim.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena