Yunet
 

Društvo

Istraživanje energije kroz naučne radionice CSU u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. april 2024. •

Istraživanje energije kroz naučne radionice CSU u Kikindi

Stariji osnovci imali su priliku da budu deo projekta „Pogledaj oko sebe svuda je energija” putem radionica koje organizuje Naučni klub Centra za stručno usavršavanje u Kikindi.

Naučni klub Centra za stručno usavršavanje u Kikindi I ove godine organizator je radionica koje su deo projekta „Pogledaj oko sebe svuda je energija”. Ovaj projekat finansira Centar za promociju nauke iz Beograda, a cilj je da se starijim osnovcima približi niz eksperimenata i na taj način pruži jedinstvena prilika da istraže pojam energije na potpuno drugačiji način.

-Ovo je drugačije u odnosu na ono što obično radimo, radioncie su namenjene deci od petog do osmog razreda. Uvek dobijamo povratne informacije i vidimo da se deci dopadaju radionice, a ova pozitivna iskustva dobro utiču na decu i oni nam sami biraju neke teme kada čuju šta mi realizujemo, rekla je Gordana Trnić Iličić saradnica Centra za stručno usavršavanje Kikinda.

-Ovo je multidisciplinarni projekat koji je uspeo da poveže kako biologiju, tako informatiku, matematiku i fiziku jer je energija svuda oko nas, mislim da je jedan ovakav pristup jako bitan učenicima i osnovnih i srednjih škola jer im pomaže da uvide da ovakve nauke nisu bauk, zaključila je Milena Živković realizatorka projekta.

Naučni klub u Kikindi otvoren je 2016. godine i dostupan je đacima i njihovim nastavnicima, kao i svim zaljubljenicima u nauku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena