instagram
 
instagram

Društvo

Dvorac Hertelendi u Bočaru od jeseni destinacija najmlađih

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 25. jun 2021. • 15:36 •

Dvorac Hertelendi u Bočaru od jeseni destinacija najmlađih Igor Mirović i Saša Maksimović u obilsku Hertelendija u Bočaru

Predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, Igor Mirović i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović obišli su danas potpuno rekonstruisani i dograđeni dvorac Hertelendi u Bočaru koji je i zvanično dobio upotrebnu dozvolu. Pokrajinska vlada i opština Novi Bečej formiraće zajedničku ustanovu koja će se brinuti o kompleksu, a svoje obaveze preuzeće od jeseni. U ovaj svojevrsni kreativno-inovativni dečji centar namenjen deci predšolskog i ranoškolskog uzrasta uloženo je bezmalo 400 miliona dinara, a predviđen je za boravak dece iz cele Srbije. Smeštajnog kapaciteta od 120 ležaja i sa 15 do 20 novih radnih mesta, Hertelendi bi trebalo da bude ozbiljan pokretač života u Bočaru, ali i šire, smatra predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović.

Uz Igora Mirovića, Bočar su ovom prilikom posetili i drugi članovi Pokrajinske vlade, ali i drugi zvaničnici, što jasno pokazuje da je ovaj projekat od izuzetne važnosti na svim nivoima vlasti. Ipak, od najveće važnosti je deci iz cele Srbije, istakao je Mirović u svom obraćanju.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu će se još razgovarati o samoj formi organizacije ustanove koja će baviti održavanjem Hertelendija i sadržajima namenjenim najmlađima.

Mirović i Maksimović obišli su danas i novu fiskulturnu salu u OŠ „Dositej Obradović“ u čiju izgradnju je uloženo 76 miliona dinara, a koja će osim potreba đaka u školi, zadovoljiti i potrebe svih meštana Bočara, od organizacije sportskih, zabavnih, ali i kulturnih događaja.

Više informacija saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena