instagram
 
instagram

Društvo

Srednjoškolci sajmom prikazali znanje, trudi i rad

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 26. april 2024. • 14:49 •

Srednjoškolci sajmom prikazali znanje, trudi i rad

Sajmom ispred Srednje škole Novi Bečej i zvanično je obeležena takozvana Nedelja škole kojom su proslavljene dve značajne godišnjice, godina osnivanja ove obrazovne ustanove i godina izgradnje zgrade u kojoj se ona nalazi. Bila je ovo odlična prilika da se javnosti putem zanimljivo osmišljenih i kreativnih štandova prikaže deo onog što učenici novobečejske srednje škole rade tokom godine i da na svojevrstan način otvore vrata i prikažu mogućnosti koje škola pruža. Sajam koji su učenici osmislili u saradnji sa svojim nastavnicima kruna je ovonedeljenih raznovrsnih aktivnosti u kojima su mogli da se istaknu svi srednjoškolci, rekla je ovom prilikom direktorka škole, Anita Bojić Perkin.

Predsednik Đačkog parlamenta Dragan Zokić zadovoljan je što je ideja učenika da se Dan škole ove godine obeleži tokom cele nedelje uspešno realizovana.

Bila je ovo i lepa prilika da razgovaramo sa učenicima Srednje škole koji su ove godine postigli najveće rezultate na školskim takmičenjima. Među njima je Una Čivčić koja je pod mentorstvom profesorke biologije Leone Katone osvojila treće mesto na Ekološkoj olimpijadi održanoj u Boru čime je ostvarila pravo i za učešće na međunarodnom nivou takmičenja.

Mlica Bugarski našla se ove godine među najboljim recitatorima Vojvodine, a sa pokrajinske smotre uz stručno mentorstvo profesorke srpskog jezika i književnosti Dubravke Milovac Srndović vratila se sa zlatnom diplomom.

Učenik prvog razreda gimnazije Vladimir Nikolić i učenica drugog razreda gimnazije Katarina Tubin ove godine osvojili su treća mesta na republičkom takmičenju iz fizike, dok su učenice Una Čivčić i Katarina Vlaškalin osvojile pohvale, a na pomenuto takmičenje plasirala se i učenica Milica Suzić. Stručno mentorstvo svojim talentovanim učenicima pružio je profesor fizike Atila Levai.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena