instagram
 
instagram

Društvo

Osnovci u školskim klupama, srednjoškolci svakog drugog dana

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 17. januar 2022. • 13:46 •

Osnovci u školskim klupama, srednjoškolci svakog drugog dana Prvaci OŠ "Stančić Milan - Uča" u Kumanu

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini danas je počelo drugo polugodište. Prema odlukama i instrukcijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije osnovne škole nastavu sprovode po prvom modelu organizacije obrazovno-nastavnog rada, dakle, u samim školama, dok srednjoškolci nastavu pohađaju po drugom, takozvanom kombinovanom modelu, po principu podele u grupe A i B, koje dan za danom nastavu pohađaju u školama, odnosno onlajn, naizmenično.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju i izuzetno lako prenošenje omikron soja korona virusa, u školama je obavezna i upotreba zaštitnih maski kako za zaposlene i za učenike, tako i za sva treća lica tokom njihovog boravka u školi. Takođe, apeluje se i na pojačane mere opšte i lične higijene, ali i na redovno provetravanje školskih prostorija.

Nastavu u okviru drugog polugodišta u opštini Novi Bečej danas je uspešno započelo svih šest škola. Jedna od njih je i škola „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu. Više o tome, ali i koji su predviđeni postupci u slučaju da u školama dođe do zaražavanja korona virusom, saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena