instagram
 
instagram

Društvo

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 4. novembar 2022. • 13:25 •

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka Potpukovnik Vlastimir Radivojević u Srednjoj školi Novi Bečej

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin, u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave i Srednje škole Novi Bečej, nedavno je u ovoj obrazovnoj ustanovi realizovao promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem i vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire. 

Predavanje za srednjoškolce održao je potpukovnik Vlastimir Radivojević, načelnik Centra Ministarstva odbrane u Zrenjaninu. On je ovom prilikom približio sve pojedinosti koje mogu zanimati zainteresovane za dobrovoljno služenje vojnog roka: Na doborovoljno služenje vojnog roka mogu da se prijave kandidati od 19 do 30 godina starosti, državljani Republike Srbije i to svakog radnog dana, konkretno ovde u kancelariji u Novom Bečeju od 9 do 13 časova, a po potrebi i do 15:30. Evo i šta očekuje kandidate na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Nakon podnošenja prijave i prikupljene dokumentacije kandidati odlaze na lekarske preglede u novosadsku vojnu bolnicu i nakon lekarskih pregleda i određivanja sposobnosti, oni se regrutuju, potpisuju ugovore, nakon čega se upućuju u centre za obuku. Kandidati mogu da se prijave putem portala e-Uprave ili u ekspoziturama JP Pošte Srbije. 

 

Tekst je objavljen u okviru projekta „Kroz Novi Bečej“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena