instagram
 
instagram

Kultura

Promovisana nova knjiga Mirka Dimića

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 12. april 2024. • 12:50 •

Promovisana nova knjiga Mirka Dimića Mirko Dimić

Novobečejska publika sinoć je u galeriji Narodne biblioteke imala priliku da prisustvuje promociji nove knjige mladog pisca iz Sremskih Karlovaca, Mirka Dimića, pod nazivom „Žena u evropskom epu“ od kasnog srednjeg veka do romantizma kod Dantea, Miltona i Njegoša. Ova publikacija u izdanju Udruženja Medija portal koja je proistekla iz Dimićevog master rada predstavlja svojevrsnu teorijsku studiju, koja je na prvi pogled univerzalna, ali u svojoj suštini jedinstvena i fundamentalna u tumačenju vere, vremena i jezika, kroz prizmu ženskog položaja u društvu.

O knjizi je publici u Novom Bečeju govorio sam autor, s obzirom da je književnik, dr Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta, bio sprečen da dođe.

Pogledajte video prilog!

Mirko Dimić rođen je 31. januara 1993. godine u Sremskim Karlovcima gde je završio osnovnu školu i Karlovačku gimnaziju. Na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu završio je osnovne i master studije, a danas je doktorand Odseka za jezik i književnost na istom fakultetu. Student je master studija iz dramaturgije na Akademiji umetnosti u Banjaluci. Do sada je objavio dve knjige pesama i zbirku kratkih priča. Zaposlen je u Biblioteci Matice srpske, zamenik je urednika časopisa za nauku, kulturu i umetnost „Krovovi“ iz Sremskih Karlovaca, direktor je Galerije Kulturnog centra „Karlovačka umetnička radionica” i saradnik više časopisa iz zemlje i regiona.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena