instagram
 
instagram

Turizam

NOVOBEČEJSKI: Tiski cvet simbol zaljubljenih

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 13. jun 2022. • 20:06 •

NOVOBEČEJSKI: Tiski cvet simbol zaljubljenih

Novobečejska manifestacija „Kad Tisa cveta“, bogatim programom i spektaklom na vodi i ove godine privukla je veliki broj posetilaca, koji su tokom najromantičnijeg vikenda u godini, slavili ljubav. Program je osmišljen u čast prirodnog fenomena cvetanja Tise, kada larva Tiskog cveta nakon 3 godine provedene mulju na dnu reke, izleće na površinu, da u ljubavnom plesu produži svoju vrstu i potom ponovo nestane u dubinu reke. 

Svake godine „cvetanje Tise“ privuče zaljubljene parove, jer legenda kaže da će Tisa ispuniti želju svakom ko upali svećicu utisnutu u licidersko srce i pusti je niz vodu: Prvog dana  manifestacije padala je kiša, pa su se ljudi malo povukli dok nije stala. Kasnije su se okupili i puštali svećice tradicionalno. Prisustvovali su i koncertu i bila je fantastična atmosfera sve do ranih jutarnjih sati. Pokazali smo da možemo da se snađemo i kada je kiša, ali se ipak nadam da to više nećemo morati da dokazujemo. Tu je bio tradicionalni etno-bazar, kao i dečija ulica koju mi zovemo „Cvetić, tiski svetić“, ali i naši lađari i čamdžije koji su vozili turiste, ističe Nevena Subotić članica organizacionog tima manifestacije.

Romantični doživljaj upotpunjen je dobrom atmosferom na čardi uz muzički program: Grupa „Vord ap“, prvi put kada je svirala, napravila je toliko dobru atmosferu, a u pitanju su naše komšije iz Kikinde, da su od tada često naši gosti, jer oni znaju nas, a mi njih i jako je bilo dobro. Bilo je to možda i jedna od najveselijih večeri svih ovih godina, kada je u pitanju petak kao prvi dan i kada je obično tada neko zagrevanje, ali ove godine je zaista bilo fenomenalno. Usledila je grupa „Banda drvena“ koja je poznata po tome da uvek napravi dobru atmosferu, koja je i ove godine privukla mnoge posetioce  i naravno, „La banda“ takođe iz Kikinde, koji su malo opuštenija varijanta, ali umeju i oni dobro da prže, zaključila je Subotićeva.
Vikend kada bajka na Tisi oživi ispraćen je vatrometom, a u smiraj dana pojavio se i prvi Tiski cvet.

 

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Opštine Novi Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena