instagram
 
instagram

Turizam

Zavičajci obeležili značajne jubileje

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 20. februar 2024. • 15:09 •

Zavičajci obeležili značajne jubileje

U okviru tradicionalnog Zimskog susreta članovi Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Novi Bečej, obeležili su 115 godina od smrti dr Vladimira Glavaša i 15 godina od kako su vrata njegove nekadašnje kuće, a danas Zavičajnog muzeja, otvorena za posetioce.

Ovom prilikom prikazan je kratak film o samom muzeju i eksponatima koji svedoče o načinu života na ovim prostorima krajem 19. i početkom 20. veka, kao i posebnoj sobi posvećenoj proslavljenom kompozitoru Josifu Marinkoviću. Direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej Saša Dujin podsetio je da se u Zavičajnom muzeju „Glavaševa kuća“ neguje kulturno nasleđe kroz različite manifestacije koje tokom godine privuku veliki broj posetilaca.

Dr Vladimir Glavaš bio je dobrotvor i humanista koji je iznad svega cenio plemenitost, pa se uprava muzeja i članovi Zavičajnog kluba i danas trude da se u njegovoj rodnoj kući svi osećaju dobrodošlo.

Povodom dva značajna jubileja prikazan je i deo izložbe pod nazivom „Novobečejske heroine“ koja je realizovana u saradnji sa „Paad centrom za socio-kulturološke izuzetnosti“, čiji je autor publicista Stevan Davidović. Cela postavka biće prezentovana marta, u Domu kulture opštine Novi Bečej.

Događaj su prigodnim muzičkim programom upotpunili Viktor Kovač na gitari i Dušan Vlaškalin na harmonici. Ovom prilikom dodeljene su i zahvalnice darodavcima i predstavnicima institucija uz čiju se podršku realizuju različite manifestacije.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena