Yunet
 

Društvo

Održano Okružno školsko takmičenje u gimnastici

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. februar 2024. • 00:00 •

Održano Okružno školsko takmičenje u gimnastici

U „Sokolskom domu“ je u četvrtak u Održano Okružno školsko takmičenje u gimnastici za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola.

Najbolji takmičari u obe konkurencije plasirali su se na međuokružno takmičenje.

U konkurenciji do 4 razreda OŠ kod devojčica pojedinačno to su Milena Božić iz III raz. O.Š. „Avram Mrazović“ Sombor i Mihaela Maria Horvat iz III raz. O.Š. „Bratstvo Jedinstvo“ Bezdan i ekipa O.Š. „Dositej Obradović“ Sombor u sastavu Tamara Stevandić, Minja Benčik, Biga Helena i Asja Cvijić. Kod dečaka pojedinačno najbolji je Andrej Radonić IV raz O.Š. „Dositej Obradović“ Sombor.

U konkurenciji V – VI razred na međuopštinsko idu devojčice Teodora Knežević V raz. O.Š. „Nikola Vukićević“ Sombor, Jana Krivokapić V raz. O.Š. „Nikola Vukićević“ Sombor i Sofija Mišić V raz. O.Š. „Aleksa Šantić“ Aleksa Šantić kao i kod dečaka Ivan Forgić V raz. O.Š. „22 Oktobar“ Bački Monoštor.

U konkurenciji VII-VIII devojčice na međuopštinsko ide ekipa O.Š. „Ivo Lola Ribar“ Sombor u sastavu Ines Kekezović, Nađa Pjevač, Nikolina Tanurdžić i Zvezdana Pavlov.

U konkurenciji srednjih škola i kod devojaka i momaka najbolje su ekipe Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor. Devojke u sastavu Vasilija Vukša, Anđela Mijić i Sofija Pezelj, a momci u sastavu Aleksandar Štork, Aleksandar Gubica, Igor Knežević i Aleksa Paštrović.

U pojedinačnoj konkurenciji devojaka najbolja je Isidora Vasiljević iz Srednje ekonomska škole Sombor a kod momaka Andreas Petrović iz Srednje medicinske škole „Dr Ružica Rip“.

Sudije na takmičenju su bile: Ines Brbaklić vrhovni sudija, razboj, vratilo, preskok i tlo; Tatjana Torma preskok, greda i vratilo i Mila Prijić preskok, tlo i karike
Recimo i to da se u sutra utorak 13. februara organizuje Okružno školsko prvenstvo u plivanju na zatvorenom bazenu „Mostonga. To je kvalifikaciono takmičenje za školsku Olimpijadu koje će se održati od 24. do 31. maja 2024. godine u Novom Sadu. Takmičenje će se održati po planu i programu Saveza za školski sport Srbije i Ministarstva prosvete RS. Nosilac organizacije školskog sporta u Somboru i Zapadnobačkom okrugu je Sportski savez grada Sombora. Rasplivavanje počinje u 18.30 časova, dok će zvanično takmičenje početi u 19 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena