Yunet
 

Društvo

Održana 204. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. mart 2024. • 00:00 •

Održana 204. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je 204. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 22 tačke.

Između ostalog, utvrđen je Predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije Balkanske, Zrmanjske i Velebitske ulice u Somboru, u cilju definisanja javne površine saobraćajnica i smeštaja potrebne infrastrukture i zelenila. Takođe, utvrđen je i Predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije Dravske, Bagremove i Poljske ulice, te Ulice Veljka Čubrilovića u Somboru.

Na 204. sednici Gradskog veća, data je saglasnost na zahteve „Sombor – gas“ d.o.o. Sombor, za izgradnju priključnih gasovoda niskog pritiska preko katastarskih parcela u vlasništvu Grada za potrebe priključenja stambenih i drugih objekata na gas.

Gradski većnici su prihvatili predlog za učešće grada Sombora u projektu „Reindustrialisation Following the Brownfield is Better than Greenfield Principle“. Projekat za cilj ima postizanje održivog upravljanja za reindustrijalizaciju prema principu „Braunfild je bolji od grinfilda“ (BBG). Braunfild lokacije grada Sombora će se naći na mapi investitora Evrope, čime će se povećati priliv stranih investicija u našem gradu. Partnerstvo na ovom projektu je formirano oko šest malih i srednjih lokalnih samouprava u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji i Crnoj Gori sa ciljem da se podrži reindustrijalizacija po principu BBG. Koristeći se prethodnim iskustvima i projektima, donosioci odluka, privatni sektor, NVO i akademski partneri će sarađivati kako bi razvili i testirali rešenja višeg nivoa upravljanja koja omogućavaju stvaranje izvodljivih scenarija reindustrijalizacije prema BBG. Ovaj proces će uključiti i poboljšanu saradnju između institucija, kao i primenu participativnih pristupa za uključivanje zajednice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena