Yunet
 

Zdravlje

Nova oprema stigla u somborsku Opštu bolnicu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. avgust 2022. • 00:00 •

Nova oprema stigla u somborsku Opštu bolnicu

Na osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2022. godini Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor su, između ostalog, odobrena sredstva za nabavku nove opreme.

Obezbeđenop je pet pacijent monitora i jednog prenosnog ultrazvučnog aparata sa kardiološkom sondom u vrednosti od preko 8.00.000,00 dinara
S ovom nabavkom omogućen je savremen monitoring vitalno ugroženih pacijenata koji su smeštenu u Koronarnu jedinicu Internog odeljenja kao i brza dijagnostika sa prenosnim ultrazvučnim aparatom koji će se osim u Koronarnoj jedinici koristiti i u Angio sali Opšte bolnice Sombor.

Takođe, Odeljenju za prijem i trijažu urgentnih stanja isporučena je i montirana operaciona lampa i sterilizator zapremine komore 60 litara, sa kratkim vremenom sterilizacije, isporučen sa osmotskim sistemom vrednosti preko 3.000.000,00 dinara.

Ovom nabavkom Odeljenju je značajno poboljšan i olakšan rad u ambulantama u kojima se godišnje zbrine preko 5000 pacijenata kao i omogućena brza sterilizacija instrumenata koji se koriste u tri ambulante za hitne prijeme.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena