iz-partizanskih-baza-u-cizmama-do-autobusa-
instagram
 
instagram

Društvo

Iz Partizanskih baza u čizmama do autobusa

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 26. januar 2023. • 14:29 •

Iz Partizanskih baza u čizmama do autobusa

Meštani neasfaltiranog dela Ulice Partizanskih baza godinama muku muče sa blatom i vodom zimi, a leti sa prašinom. Iako ovde ima oko 40 domaćinstava, na svakih par godina dobiju tucanik, koji potraje tek toliko dok u ulicu ne uđe neko teže vozilo, pa sve opet po starom. Iz Mesne zajednice Željezničko naselje su svesni problema i svako malo ovu ulicu stavljaju u prioritet za tucanik, ali poručuju da je potrebno sistemsko rešenje grada.

Kao površina meseca – tako izgleda nikad neasfaltirani deo Ulice Partizanskih baza. A kako izgleda život i odlazak do autobuske stanice linije broj 16 možda najbolje opisuje jedan od starosedelaca, sada već vremešni Đuro Berkeš: "Ideš u čizmama, onda ih nosiš u autobus i isto tako se vraćaš."

I Duško Konculić koji se ovde doselio još 1995. godine svedoči da je od tada pa do danas – sve isto, osim što se s vremena na vreme pospe tucanik. Ništa bolja nije ni Ulica Servo Mihalja koja vodi do Majšanskog mosta, veli Duško, a koja ima metar širine propalog asfalta.

A dok asfalt nije ni u najavi, tucanik stigne svakih par godina – poslednji put pre dve i kako kaže jedan od stanovnika  Đorđe Ivić, napravi još veći problem. Zato meštani traže trajno rešenje i put kojim mogu da prođu i peške i kolima.

Nije Partizanskih baza samo problem za one koji tamo stanuju, već je frekvencija  velika, budući da ka tim ulicama gravitira veliki broj ljudi, po proceni Milana Torbice koji tu živi više decenija, sigurno oko 2000 domaćinstava.

Po rečima Petra Doroslovačkog iz Mesne zajednice „Željezničko naselje“ ova ulica je samo lica tog dela grada, budući da čak 40 posto nema asfalt, iako su do centra Subotici udaljeni oko 2 kilometra. Sve što im preostaje jeste da svaku od njih svakih par godina uvrste u prioritet za tucanik, što ne rešava problem trajno.

I dok čekaju bolja vremena bez blata i obaveznih čizama, stanovnici Partizanskih baza vele da očekuju od nadležnih da problem primete, jer i oni plaćaju porez ravnopravno sa ostalim Subotičanima.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin