instagram
 
instagram

Društvo

Stipendiju Inspira grupe dobilo pet studenata

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 21. decembar 2023. • 11:14 •

 Stipendiju Inspira grupe dobilo pet studenata

Stipendiju Inspira grupe ove godine dobilo je pet studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta.  Osim novčane nagrade, stipendisti će u narednih godinu dana imati i praksu u ovoj kompaniji.

Stipendiju u mesečnom iznosu od 30 hiljada dinara i stručnu praksu dobilo je troje studenata sa Visoke tehničke škole i dvoje sa Ekonomskog fakulteta. Studentkinja poslovne informatike, Mila Lebović, imaće praksu u produkt menadžmentu, što znači da će  u narednih godinu dana biti deo razvojnog tima „Polovnih automobila“. Kako kaže, smatra da je to odlična prilika, jer pored obaveza na fakulteta može da se oproba i u radu u kompaniji.

„Odlična je prilika zato što stičemo jedno iskustvo i možemo teorijsko znanje koje smo stekli na fakultetu da proširimo praktičnim znanjem koje ćemo steći radom u Inspiri. Velika je motivacija jer sam proces selekcija izgleda zapravo kao da se prijavljujete za posao u kompaniji. Mogu da kažem da se nadam zaposlenju i da ću se potruditi, samim tim što su me prepoznali da sam nešto dobro uradila i baš mene izabrali.“

Iz Inspire kažu da su zadovoljni odzivom studenata na konkurs za stipendiju, jer su imali rekordan broj prijavljenih, njih 80 bilo je zainteresovano za praksu u ovoj kompaniji.

„Bilo je teško izabrati, odabrali smo pet studenata u tri različite kategorije – produkt menadžment, odnosno razvoj proizvoda, programiranje i marketing. Jako smo sretni što je bio takav odziv i takvo interesovanje, verujemo da ima i do toga što se naši trenutni stipendisti kreću među kolegama i pričaju o tome“ – kaže direktorka Ljudskih resursa i korporativnih komunikacija u Inspira grupi, Tanja Ikić.

Za sedam godina, stipendiju je dobilo ukupno 35 studenata, a njih 22 zaposlilo se u inspira grupi. Među njima i Valentina Keresteš, koja je stipendiju dobila pre dve godine kao studentkinja prve generacije inženjerskog menadženta na Visokoj tehničkoj školi.

„Bila sam stipendista za oblast razvoja proizvoda, imala sam praksu koja je trajala godinu dana, a nakon toga sam dobila ponudu da budem honorarac i posle toga sam dobila i zaposlenje.“

Stipediju su dobili Mila Lebović, Maja Savić, Ivana Čuljak, Veljko Bogdan i Dominik Gere.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena