instagram
 
instagram

Društvo

Počele pripreme za malu maturu

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 6. februar 2024. • 14:04 •

Počele pripreme za malu maturu

Pripreme za malu maturu već su počele, a u prodaji se nalaze i zbirke zadataka za pripremu učenika osmih razreda za polaganje završnog ispita.  Zbirke zadataka prodaju se za maternji jezik, za matematiku i za izborni test koji obuhvata zadatke iz istorije, biologije, fizike, geografije i hemije.

Pojedini  đaci obnavljanjem gradiva uveliko se pripremaju za malu maturu. Obavezni su  maternji jezik i matematika, dok se treći predmet samostalno bira što je olakšavajuća okolnost, kažu učenici. Svi oni koji su sa radom već počeli koriste pogodnosti dodatnih časova u školi, a pojedini idu  i na privatne.

-Počeo sam se pripremati putem zadataka od prethodne godine, vežbanke još nisam kupio. Izabrao sam geografiju i idem na časove iz škole i idem na privatne časove iz matematike i hemije- kaže učenik OŠ „Matko Vuković”, Leon Milodanović.

-Od oktobra prošle godine sam počela da se pripremam za završni ispit iz matematike, a od drugog polugodišta sam krenula da se pripremam i za hrvatski jezika, a izabrala sam predmet geografiju- kaže učenica, Antonija Kujundžić.

Ovo je druga godina kako učenici po sopstvenom izboru biraju treći predmet za polaganje male mature, a kako kažu iz OŠ „Matko Vuković” trenutno je najpopularnija geografija, potom biologija, dok se za fiziku još niko nije opredelio . Probni prijemni ispit održaće se u martu, a osim  dodatnih  časova koji se relaizuju još od oktobra prošle godine  i sama nastava za osmake prilagođena je radu i učenju iz pojedinih predmeta  kao priprema za prijemni, objašnjava direktorica škole, Mirjana Stevanović.

-Probni završni ispit imamo 22. i 23. marta i tu ćemo videti prve rezultate, kada dobijemo povratnu informaciju učenici vide šta treba da poboljšaju. Bitno je da deca redovno dolaze na pripreme, zainteresovanost s vremenom raste, a sada se i do 50 odsto učenika interesuje za određene predmete-

Završni ispit učenici će polagati 17, 18. i 19.juna .

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena