instagram
 
instagram

Društvo

Otvorene prijave za „BizKod”

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 14. februar 2024. • 11:00 •

Otvorene prijave za „BizKod”

Otvorene su prijave za učešće na studentskom takmičenju „BizKod“, koje se ove godine organizuje po osmi put. Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta za hakataon, koji će se održati 16. i 17.marta, mogu da se prijave do 26.februara.

„BizKod8“ je studentsko takmičenje koje organizuje kompanija „Inspira grupa“ u saradnji sa dve subotičke visokoškolske ustanove. Namenjeno je studentima druge, treće i četvrte godine, kao i master studija, koji se takmiče u formi dvadesetčetvoročasovnog hakatona, a prijavljene očekuje novina u odnosu na prethodne godine.

„Takmičenje će se ove godine održati 16. i 17.marta u prostorijama „Inspira grupe“, a 11.marta će se održati događaj koji će najaviti spajanje timova. Ove godine smo odlučili da želimo da im pružimo   jedno novo iskustvo, novi izazov, gde će oni zaista videti kako funkcioniše jedno biznis okruženje i da mi svakodnevno međusobno sarađujemo. Studenti će ove godine dobiti zadatak sa istom tematikom i pozvaćemo ih da međusobno sarađuju. Napravićemo partnerske timove, jedan Biz i jedan Kod i timovi koji budu prošli proces selekcije će biti upareni“ – navodi Nora Neškov, projekt menadžerka „BizKod-a“.

Interesovanje studenata tokom prethodnih godina uvek je bilo veliko, što potvrđuje dobru saradnju visokoobrazovnih ustanova sa kompanijom „Inspira“.

„Mi ćemo naše studente da ohrabrimo da učestvuju na ovom takmičenju, jer je Visoka tehnička škola strukovnih studija orijentisana ka praktičnom znanju i ovakva i slična takmičenja su jako dobra prilika da oni pokažu što su naučili tokom studija, da steknu nova znanja i nove veštine“ – kaže prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktor VTŠ.

„Među našim studentima je izuzetno popularno ovo takmičenje i o tome govore čak i brojke prethodnih godina, ge smo imali čak preko 100 prijavljenih učesnika, pa je to u jednom momentu čak i izazvalo problem zbog organizacije, tako da smo prošle godineuveli eliminacione testove“ – dodaje  prof. dr Mirjana Marić sa Ekonomskog fakulteta.

Prijave su otvorene do 26.februara.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena