instagram
 
instagram

Društvo

U toku su radovi na obnavljanju bazena u Bajmoku

RTV Subotica • Silvia Martinović • 24. april 2024. • 12:53 •

U toku su radovi na obnavljanju bazena u Bajmoku

Nakon pola decenije, Bajmočani će ovog leta ponovo imati priliku da se osveže u bazenu koji se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog centra. Radovi su započeti pre nekoliko dana, a prema ugovoru, treba da se završe u roku od dva meseca.

Nekadašnji olimpijski bazen je pukao sa strane, pa je prethodni investitor pregradio veći deo, i tako je današnji bazen znatno manji od prvobitno izgrađenog pre više od pola veka, i u veoma lošem stanju – objašnjava glavni Bojan Kujundžić, direktor Hydrosystems doo, koji je glavni izvođač radova,

- Novim planom je regulisano da se predefiniše hidraulika bazena, da se uradi drugačija filtracija vode, tretman vode i sve, i da se napravi novi tip bazena koji će biti prelivni i odgovaraće svim standardima kojima podleže bazen za javnu upotrebu. Novim planom je predviđeno da budu pločice, međutim ima jako puno pukotina u postojećoj školjci bazena koji ne mogu biti tako brzo i kvalitetno sanirane. Što bi značilo da moraju da se prave novi zidovi i sve. I onda ćemo pokušati da to popravimo, i da se stavi neka obloga koja će odgovarati i koja će biti dugotrajnija. Biće zaista dobar bazen, i zadržaće kultni status onog starog bajmočkog bazena, ali ne u toj formi i obimu. I mi smo iz ovog grada, pa je i naša želja da se to napravi kako valja, ali je velik napor uložen da se i do ovde dođe, jer zaista gledamo da što manje uništavamo postojeću školjku, a da iz nje izvučemo najviše. Toliko truda je sada uložena u to, i znam da smo sporo krenuli,  ali sada toliko truda ulažemo da bi bilo stvarno perfektno.

Ovom investicijom će problemi sa objektom biti trajno rešeni – poručuje Radoslav Vukelić, sekretar Sekreterijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

- Kompletna rekonstrukcija bazenskog dela, tog korita ili kade, kako god zovemo, i to sa određenim poboljšanjima na opremi i i svemu ostalom što je potrebno. Ugovor je potpisan na nekih nepunih 11.900.000 dinara, to je vrednost ugovora i radova koji treba da se izvedu i realizuju.

Očekuje se da radovi budu završeni u roku od dva meseca, da bi tokom leta bazen bio stavljen u funkciju, na veliku radost mnogih meštana Bajmoka.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena