instagram
 
instagram

Kultura

Nagrade za predstavu „Igraj se sa mnom!” na zaječarskom festivalu

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 30. april 2024. • 11:36 •

Nagrade za predstavu „Igraj se sa mnom!” na zaječarskom festivalu Foto: Dečje pozorište

Na upravo završenom 14. Pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR” u Zaječaru, subotičko Dečje pozorište osvojilo je tri vredne nagrade za predstavu „Igraj se sa mnom!”, autora i reditelja Andreja Boke.

Osim reditelja, autorski rad na komadu potpisuju i Tamaš Olah i Marta Bereš, dok u predstavi igraju Elvira Gal, Zalan Greguš, Tamaš Hajdu, Blanka Horvat i Čaba Bence Kemiveš. Stručni žiri u sastavu: dramaturg Željko Hubač, predsednik i glumci Nataša Petrović i Miloš Tanasković, članovi žirija, nakon odgledanih pet predstava u takmičarskom delu Festivala, doneo je sledeće odluke:

1. Da predstavu „Igraj se sa mnom!” Dečjeg pozorišta iz Subotice proglasi za NAJBOLJU PREDSTAVU na Festivalu. U obrazloženju žirija se kaže: „Izuzetno maštovit rediteljski postupak omogućio je glumcima prostor za scensku igru koja se zasniva na nizu pozorišnih veština koje su oni plasirali publici na efektan način.”

2. Da nagradu za NAJBOLJU GLUMICU 14. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR” dodeli Blanki Horvat za ulogu Majstora u predstavi „Igraj se sa mnom!” Dečjeg pozorišta iz Subotice. Žiri je svoju odluku obrazložio rečima: „U pitanju je darovita mlada glumica snažne scenske ekspresije koja pleni u svakom segmentu glumačke veštine.”

3. Za NAJBOLJEG GLUMCA 14. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR”, žiri je proglasio Čabu Bence Kemiveša za ulogu Majstora u predstavi „Igraj se sa mnom!” Dečjeg pozorišta iz Subotice. U obrazloženju ovakve odluke se navodi: „Čaba Bence Kemiveš je glumac snažne energije i moćne scenske sugestivnosti koju ume da plasira na rafiniran način.”

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena