Vojvodjanski
 

Društvo

Pokrajinska vlada finansirala izgradnju devet ulica u Senti

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 27. septembar 2022. • 12:54 •

Pokrajinska vlada finansirala izgradnju devet ulica u Senti

„Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine samo za ovu godinu izdvojila 100 miliona dinara za izgradnju kolovoza u devet ulica u opštini Senta, ukupne dužine gotovo 2.400 metara“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska radova.

Reč je o ulicama Nikole Tesle, Aranj Janoša, Grobljanskoj, Fabri Jenea, Kiškez, Miksat Kalmana, Dr Gere Ištvana, Zaboš Jožefa i Husak Mihalja.

Predsednik je rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova, te da je reč o prvoj fazi projekta, koji će biti nastavljen i tokom naredne godine.

„Uređenje saobraćajne infrastrukture u Senti veoma je važan posao i planiramo da radove nastavimo i sledeće godine kako bi bio alfaltiran što veći broj ulica“, izjavio je predsednik Mirović i dodao da je Senta minulih godina realizovala značajne investicione poslove i kada je reč o izgradnji kanalizacione mreže.

Predsednik Mirović obišao je danas i Gimnaziju za talentovane učenike sa domom „Boljai“ u ovoj opštini, istakavši da će Pokrajinska vlada finansirati pripremu projektno-tehničke dokumentacije za proširenje postojeće zgrade i izgradnju novog objekta Doma, koja je započeta 2007. godine, s obzirom na to da za smeštaj učenika u njemu vlada veliko interesovanje.

„Imajući u vidu da je Senta centar srednjoškolskog obrazovanja u ovom delu Vojvodine, posebno za učenike mađarske nacionalne manjine, Pokrajinska vlada će već naredne nedelje izdvojiti sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju kako bismo sledeće godine imali sve spremno za ovu važnu investiciju koja će obezbediti najbolje moguće uslove za smeštaj đaka u učeničkom domu, jer to je naša dužnost i obaveza“, rekao je Mirović.

Predsednik Mirović je najavio da će Pokrajinska vlada nastaviti razgovore sa predsednicima svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini kako bi zajedno utvrdili prioritetne projekte i investicije za narednu godinu, poručivši da je plan da se zajedničkim finansiranjem uloži više sredstava u lokalnu putnu mrežu.

„Zahvalni smo Pokrajinskoj vladi jer smo napravili pomak u našoj opštini kada je reč o razvoju infrastrukture“, izjavio je predsednik Opštine Senta Rudolf Cegledi.

Događaju su prisutvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena