Vojvodjanski
 

Društvo

Vozni park JKP „Gradska čistoća” Beograd bogatiji za deset novih vozila „mini-smećaraca”

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 29. februar 2024. • 13:47 •

Vozni park JKP „Gradska čistoća” Beograd bogatiji za deset novih vozila „mini-smećaraca”

JKP „Gradska Čistoća“ Beograd je od danas bogatije za 10 potpuno novih vozila, tipa mini- presa, takozvanih „mini-smećaraca“. Vozilima najvišeg kvaliteta, dodatno je obnovljen i modernizovan vozni park preduzeća, koji u ovom trenutku broji preko osam stotina vozila različitih tipova.

Reč je o savremenim vozilima ukupne mase 12 tona, koja imaju mogućnost podizanja i pražnjenja kanti zapremina 120 i 240 litara, kao i kontejnera zapremine 1100 litara, izrađenih prema najsavremenijim standardima. Mehanizam za otvaranje kontejnera postavljen je tako da ne ometa utovar i istovar otpada, a konstrukcija mehanizma izvedena je tako da pri kretanju vozila vibracijama ne izaziva deformaciju i oštećenja sudova za odlaganje komunalnog otpada.

-   JKP „Gradska čistoća“ Beograd ima visoko postavljene ciljeve, te radi unapređenja poslovanja i ostvarivanja svojih ciljeva kontinuirano nabavlja nova vozila. Danas je pušteno u rad 10 potpuno novih vozila tipa mini-presa, odnosno „mini-smećaraca“, izuzetno funkcionalnih, jer su svojom veličinom i konstrukcijom pogodni za kretanje manjim ulicama, te samim tim ne ometaju saobraćaj, ne stvaraju saobraćajne gužve, mogu dospeti i do najteže prohodnih lokacija u Beogradu, a odnošenje komunalnog otpada se njima obavlja brzo i efikasno- izjavio je vršilac dužnosti direktora JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Marko Popadić.

On  je naglasio da je ovo komunalno preduzeće u poslednjih pet godina znatna sredstva uložilo u obnovu voznog parka, te da je prosečna starost vozila sa 15 godina smanjena na oko četiri godine.

- Ovakva vozila doprinose tome da Beograd bude još čistiji i uređeniji grad. Osim toga, modernizacijom voznog parka povećava se i bezbednost radnika, što je takođe jedan od prioriteta preduzeća. Novim vozilima obavljanje posla činimo bezbednijim, kvalitetnijim i ekološki prihvatljivijim. Samim tim i obuhvat površina je efikasniji i brži. Ako se očekuje kvalitet u poslu, onda je i obaveza obezbediti i dobre uslove za rad, a to pre svega znači moderna, ispravna, bezbedna i ekonomična vozila- zaključio je Marko Popadić.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena