VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Poljoprivreda

Podrška grada pčelarstvu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 10. jun 2021. •

Podrška grada pčelarstvu

U okviru mera podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju za koje sredstva izdvaja grad Kikinda deo subvencija namenjen je pčelarstu. Ferenc Turi iz Banatske Topole konkurisao je i dobio sredstva za kupovinu opreme koja će mu pomoći da unapredi proizvodnju.

-Šest godina se bavim pčelarstvom i prvi put sam aplicirao za sredstva na konkursu grada. Dobio sam 28.000 dinara za kupovinu opreme za vrcanje meda odnosno kade za otklapanje saća. Povraćaj za opremu bio je u stopostotnom iznosu – rekao je Ferenc Turi.

Za opremanje pčelara i kupovini novih rojeva namenjeno je 1,2 miliona dinara, istakao je Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu koji je posetio pčelinjak Ferenca Turija.U okviru mere kreditne podrške poljoprivrednicima u toku je potpisivanje ugovora sa bankama i to OTP i Credit Agricole. To praktično znači da će u narednih nekoliko dana poljoprivrednici moći da koriste kratkoročne kredite do 500.000 dinara za koje će lokalna samouprava subvencionisati kamatu.

Turi je i predsednik udruženja pčelara u Banatskoj Topoli. Ističe da se sve više mladih bavi ovom granom poljoprivrede, a u ovom mestu ima 15-ak članova sa oko 500 košnica.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija